fbpx
คำถามที่พบบ่อย2020-09-10T17:18:16+07:00

Q: ระยะเวลาในการเห็นผล2020-05-13T06:39:32+07:00

A : ตามกรอบงานวิจัยของมหาวิทยาลัยนเรศวร ใช้เวลาในการทำวิจัยที่ 6 เดือน……..โดยเดือนแรก จะเริ่มเห็นพัฒนาการผมที่หลุดร่วงน้อยลง…….และเดือนที่ 2 – 6 จะค่อยๆ ช่วยการเจริญของเส้นผมเกิดใหม่ในบริเวณที่ผมบาง และเซลล์ปมรากผมยังไม่ตายสนิท……..ทั้งนี้ ผลลัพธ์จะขึ้นอยู่กับสภาพความอ่อนแอ, โรคประจำตัว, โรคผิวหนังและปัญหาเซลล์รากผมของแต่ละท่านด้วยนะคะ………ถ้าปัจจัยที่ทำให้ผมร่วง เกิดจากโรคประจำตัว หรือ โรคผิวหนัง คนไข้จำเป็นต้องได้รับการรักษาดูแลจากแพทย์ผิวหนังเพื่อแก้ปัญาที่ต้นเหตุร่วมด้วยนะคะ……….กรอบงานวิจัยที่ 6 เดือน ซึ่งพบว่าสามารถกระตุ้นการเจริญของเส้นผมใหม่ ในผู้ป่วยศรีษะล้านได้ถึง 21 % ค่ะ

Q: ถ้าผมเริ่มขึ้น จะมีอาการอย่างไร2020-05-13T06:39:26+07:00

A:เมื่อใช้ไประยะนึงจนผมเริ่มหลุดร่วงน้อยลง รากผมส่วนที่ยังไม่ตายสนิท จะค่อยๆฟื้นฟูตัวเอง จะเริ่มเป็นไรขนอ่อนๆ งอกขึ้นมาให้เห็นได้ ซุึ่งต้องใช้เวลาให้เส้นผมค่อยๆเจริญค่ะ ขึ้นกับสภาพปัญหาและการตอบสนองของแต่ละบุคคลด้วยนะคะ

Q: ผู้หญิงใช้ได้หรือไม่2020-05-13T06:39:12+07:00

A:ได้ค่ะ ผู้หญิงมากกว่า 40% ก็ประสบปัญหา Androgenic alopecia หรือผมร่วงจากฮอร์โมนเพศ DHT ได้เช่นเดียวกัน เพียงแต่ pattern รูปแบบการบางต่างกันกับผู้ชาย แต่กลไกเกิดจากสาเหตุเดียวกันค่ะ

Q: อาการแพ้ สังเกตุได้อย่างไร2020-05-13T06:39:03+07:00

A : ถ้าเป็นอาการแพ้ มักจะเป็นตั้งแต่แรกที่ได้เริ่มใช้ อาจมีอาการคันศีรษะและมีผื่นแดง บางรายอาจประกอกับบผมร่วงได้ด้วยค่ะ
ถ้าเป็นกรณีแบบนี้ ควรหยุดใช้และรอดูว่ามีอาการที่ดีขึ้นหรือไม่ ถ้าหยุดใช้แล้ว แต่อาการแพ้ยังคงมีอยู่ อาจจะมีสาเหตุปัจจัยด้านอื่น จึงควรพบแพทย์เพื่อขอแนวทางคำปรึกษาต่อไปค่ะ

Q: ใช้แค่แชมพูกับ แฮร์โทนิก เพียงพอไหม2020-05-13T06:38:56+07:00

A: ถ้าคุณลูกค้ามีปัญหาผมร่วงเล็กน้อยถึงปานกลาง จะขอแนะนำครีมนวดผมเพื่อใช้บำรุงผมเป็นระยะๆคะ สามารถใช้บำรุงเส้นผมอาทิตย์ละ 2-3 ครั้งค่ะ…… เพราะสภาพเกล็ดผมและหนังศรีษะที่มันไปหรือแห้งไป มีส่วนทำให้รากผมอ่อนแอและหลุดร่วงง่ายจากการสัมผัสเช่นกันนะคะ โดยเฉพาะเวลาที่นอนทับเส้นผม, สระผม, เสยผม หรือหวีผมได้ค่ะ

Q: ทำไมใช้แล้ว ผมยังร่วงอยู่อีก2020-05-13T06:38:48+07:00

A : การเกิดผมร่วงมีหลายปัจจัยที่มีผลนอกจากเรื่องฮอร์โมน ทั้งความเครียด การเผชิญมลพิษ ต่อมไทรอยด์ รวมไปถึงโรคภูมิคุ้มกันบางชนิด การนอนดึก และการขาดวิตามิน ตามกรอบงานวิจัยแนะนำการใช้แฮร์โทนิกร่วมด้วย เป็นเวลา 6 เดือนจึงวัดผลตามกรอบงานวิจัย

นอกจากนี้ ตัวผลิตภัณฑ์เป็นสูตรที่วิจัยมาเฉพาะสำหรับผู้ที่ปัญหาผมร่วง  ผมบาง ซึ่งเป็นสูตรที่ปราศจากสารตกค้าง และสารเคมีอันตราย  ไม่ทำร้ายหนังศีรษะ จึงเหมาะสำหรับการใช้ในระยะยาว

Q: ทำไมใช้ไป รู้สึกผมบางลง2020-05-13T06:38:32+07:00

A : โดยปกติของผลิตภัณฑ์ที่ช่วยควบคุมการเจริญของเส้นผม   ในบางท่าน อาจจะพบว่ามีผมร่วงมากขึ้นได้   จากช่วงแรกมีการปรับเซลล์รากเส้นผม  ทำให้ผลัดเส้นผมที่ไม่แข็งแรงและเส้นเล็กหลุดร่วง…..ในการทำวิจัยเชิงคลินิกที่คณะผู้วิจัยได้จัดทำมา   จึงได้ทำการวัดผลการวิจัยที่ 6 เดือนและทำการส่องกล้องดูค่ะ…… การตอบสนองต่อสมุนไพร   จึงต้องใช้เวลาสักระยะแล้วดูผลต่อเนื่องถึงจะเห็นผลว่าผมอ่อนเส้นใหม่เริ่มขึ้นมา แล้วจะยาวทดแทนเส้นที่ไม่แข็งแรงที่หลุดร่วงไป….. ยกเว้นถ้ามีอาการคันและแดงบริเวณที่ใช้อย่างนั้นต้องหยุดใช้ค่ะ

ปกติแล้วน่าจะเป็นที่วงจรชีวิตผม เวลาผมขึ้นใหม่จะเป็นเส้นเล็กก่อน จึงเจริญเป็นผมปกติ ทั้งนี้เป็นไปได้ว่าระหว่างการขึ้นของเส้นผมใหม่ก็จริง แต่จะมีเส้นผมเก่าที่ครบวงจรหลุดร่วงไปด้วยจึงเห็นเหมือนผมร่วงขึ้นชัดเจนช่วงแรก ควรใช้ต่อเพื่อเป็นการให้ผมเส้นใหม่เพิมจำนวนขึ้น ผมระยะ telogen ได้หลุดไปก่อนและจะมีเส้นผม ระยะ anagen มาแทนค่ะ

Q: ทำไมสินค้าจึงไม่ได้มีวางจำหน่ายตามร้านเครื่องสำอางทั่วไป2020-05-13T06:38:19+07:00

A : นวัตรา เป็นสินค้าที่มีต้นทุนงานวิจัยและสิทธิบัตรสูงมากกว่าผลิตภัณฑ์ทั่วไป      กอปรกับมีกลุ่มลูกค้าเป้าหมายที่ชัดเจน     การวางจำหน่ายตามท้องตลาดหรือร้านค้าเครื่องสำอางโดยทั่วไป  จะทำให้มีค่าใช้จ่ายต้นทุนที่สูงขึ้นมากกว่าเดิมเกือบเท่าตัว  นั่นเป็นสาเหตุที่ว่าเครื่องสำอางโดยทั่วไป จึงบวกราคาขายขึ้นมากถึง 200-300%  เพื่อที่จะวางจำหน่ายตามช่องทางเหล่านี้ค่ะ……. นวัตราจึงมีนโยบาย  จำหน่ายทางช่องทางออนไลน์ในช่วงแรก เพราะทำให้ประหยัดต้นทุนสินค้า  ไม่ต้องเพิ่มภาระต้นทุนให้ผู้บริโภคมากเกินไป   และเป็นช่องทางที่ได้รับความนิยมเพิ่มมากขึ้นในปัจจุบันค่ะ ………. และในเฟสต่อไป   ก็จะขยายสินค้าผ่านทางตัวแทนจำหน่ายทั่วประเทศไทย  ซึ่งส่วนใหญ่เป็นลูกค้าที่มีปัญหาผมร่วงเองอยู่แล้ว ที่ได้ใช้สินค้ามาก่อน     ก็จะเข้าใจในตัวสินค้าที่มีข้อมูลงานวิจัยค่อนข้างเยอะค่ะ………. ขณะนี้มีผู้ติดต่อขอเป็นตัวแทนจำหน่ายเข้ามาพอสมควร  ทั้งร้านขายยาและตัวแทนจำหน่ายอิสระค่ะ…….. ทางบริษัทจึงอยากสนับสนุนให้คนไทยอีกจำนวนไม่น้อยได้มีรายได้เสริม และมีอาชีพ   โดยการจัดจำหน่ายผ่านช่องทางตัวแทนจำหน่ายเหล่านี้ด้วยค่ะ    เพื่อประหยัดต้นทุนค่าการตลาดกว่าเท่าตัวในการวางสินค้า  เราก็สามารถนำมากระจายให้ตัวแทนจำหน่ายได้หลายรายได้ค่ะ

Q: ชาวตะวันตกใช้ได้หรือไม่ เพราะงานวิจัยทำในคนเอเชีย…และผู้ที่ต้องใส่หมวกโพกผ้าอับชื้นตลอดเวลา จะเห็นผลหรือเปล่า2020-05-13T06:38:13+07:00

A : แยกเป็นสองประเด็นนะคะ

  • ประเด็นแรก ฮอร์โมน 5 alpha reductase ซึ่งเป็น เป้าหมายในการออกฤทธิ์ทางเภสัชวิทยาของตัวยับยั้ง  จะมีเหมือนกันทั่วโลก ไม่แบ่งแยกเชื้อชาติ และเพศ ไม่เช่นนั้นยา finasteride ที่เป็นยากินรักษาผมร่วงที่ทำวิจัยในคนอเมริกันก็จะให้ผลแต่คนอเมริกาไม่ให้ผลในคนไทยสิคะ   ……..ดังนั้นเรื่องผมร่วงจากพันธุกรรมหรือฮอร์โมนเพศจึงใช้ได้เหมือนกันทั่วโลก ……….
  • ประเด็นสองกลุ่มคนใส่หมวก    ต้องดูค่ะ    ถ้ามีปัญหาผมร่วงจากเชื้อราอับชื้น ซึ่งเป็นปัจจัยภายนอก  แบบนั้นแพทย์ผิวหนังต้องเป็นคนวินิจฉัยและทรีทเชื้อรา ที่ต้นเหตุค่ะ ……..ส่วนปัจจัยภายในอย่างเช่นฮอร์โมน   เป็นคนละส่วนกันกันค่ะ   จำเป็นต้องได้รับการทรีทเช่นกันค่ะ

ส่วนผลงานวิจัยที่เห็นผล 21% เป็นค่าคำนวนค่าเฉลี่ยทางสถิติในงานวิจัย ดังนั้นการใช้จริงอาจจะเห็นผลดีมากมากกว่า 21% หรือน้อยกว่า 21% ก็ได้เพราะงานวิจัยได้มีการคำนวนตามค่าเฉลี่ยและส่วนเบี่ยงเบนมาตรฐาน นำค่ากลางมานำเสนอข้อมูลตามจริงค่ะ ดังนั้นในการใช้ของคนไข้ผลที่ได้อาจดีกว่าหรือน้อยกว่าได้เล็กน้อยค่ะ

Q: ย้อมผมบ่อยๆ ทำให้ผมร่วงหรือไม่2020-05-13T06:38:05+07:00

A : ยาย้อมผม จะมีสารเคมีฟอกสีจำพวก hydrogen peroxide และบางยี่ห้อผสม พาราฟีนีไดอะมีน(P-Phenylenediamine,PPD)และพาราโทลลูอีนไดอะมีน (P-Touenediamine,PTD)  ซึ่งสารทั้งหมดที่กล่าวมานี้  เป็นสารที่ก่อให้เกิดการแพ้  ระคายเคือง และตกค้างบนหนังศรีษะได้ง่ายค่ะ   สังเกตุจากเวลาย้อมผมเสร็จ  มักจะมีกลิ่นสารเคมีที่ติดบนหนังศรีษะและตามผ้าเซ็ดตัวไปได้อีก 1-2 วันเลยค่ะ    ซึ่งถ้าคุณลูกค้ามีการใช้เป็นประจำ ก็อาจเป็นสาเหตุให้รากผมอ่อนแอ และผมหลุดร่วงได้ง่ายค่ะ    สำหรับท่านที่ย้อมสีผมจึงจำเป็นต้องดูแลหนังศรีษะให้มีสุขภาพดี   ลดการตกค้างของสารเคมีเป็นองค์ประกอบที่สำคัญด้วยนะคะ

Q: ดื่มชา ทำให้ผมร่วงไหม2020-05-13T06:37:57+07:00

A :การกินชาไม่มีผลทำให้ผมร่วงแต่อย่างใด ยกเว้นแต่ถ้าคนที่ดื่มเสี่ยงต่อการขาดธาตุเหล็กและดื่มชาพร้อมกับอาหารที่มีธาตุเหล็ก อย่างนั้นชาจะยับยั้งการดูดซึมธาตุเหล็กทำให้อาจขาดธาตุเหล็ก ทำให้อาจเกิดผมร่วงได้จากขาดสารอาหาร

Q: ผมร่วงมากหลังจากกินยาเบาหวานติดต่อกัน 3 เดือน2020-05-13T06:37:50+07:00

A : งานวิจัยที่มหาวิทยาลัยทำกับผมร่วงสาเหตุจากฮอร์โมน และกรรมพันธุ์ และว่านมหาเมฆมีฤทธิ์ฆ่าเชื้อและต้านการอักเสบบริเวณหนังศีรษะด้วย ซึ่งเป็นอีกปัจจัยที่ทำให้ผมร่วง โดยมากยาเบาหวานไม่ได้ทำให้ผมร่วง ยกเว้นแต่มีการคุมอาหารร่วมด้วยจนขาดสารอาหารบางอย่างทำให้ผมร่วงได้ แต่อย่างไรก็ตามส่วนมาผมร่วงก็มักเกิดจากฮอร์โมนที่เป็นสาเหตุที่เราไม่ทราบมาก่อนแล้วทาแสดงตัวตอนนี้พอดีก็ได้ คุณลูกค้าสามารถลองใช้ดูแล้วสังเกตุุุุอาการว่าผมหลุดร่วงน้อยลงไหมก็ได้ครับ ตามกรอบงานวิจัยเราทำที่ 6 เดือน

แชมพูและครีมนวด จะช่วยบำรุงเส้นผมให้มีความแข็งแรง ลดการหลุดร่วงของเส้นผม แฮร์โทนิกช่วยในเรื่องของการกระตุ้นเส้นผมให้มีการเติบโตของเส้นผมเกิดใหม่

Q: ตอนนี้ทานยาสมุนไพรปรับฮอร์โมน DHT อยู่และใช้ร่วมกับผลิตภัณฑ์ได้ไหม2020-05-13T06:37:41+07:00

A: สามารถใช้ร่วมได้ครับ เป็นการเสริมการออกฤทธิ์เพราะว่านมหาเมฆมีฤทธิ์ยับยั้งเอนไซม์ 5 alpha reductase  ที่จะเปลี่ยนฮอร์โมนเพศเป็นฮอร์โมน DHT ครับ

Q: ทางบริษัทรับทำ OEM หรือไม่2020-05-13T06:37:32+07:00

A: ต้องขออภัยด้วยนะครับ    ทางบริษัทไม่ได้รับ OEM นะครับ    เนื่องจากสินค้ามีลิขสิทธิ์รับถ่ายทอดเทคโลโลยีตัวสิทธิบัตรและอนุสิทธิบัตรจากมหาวิทยาลัยนะครับ   แต่ถ้าคุณลูกค้าต้องการซื้อสินค้า  สามารถติดต่อทาง official line ได้โดยตรงเลยนะครับ ขอบคุณมากครับ

Q: Does the company do OEM?2020-09-16T15:48:30+07:00

A: I’m so sorry. The company is not accepting OEM because the product has the copyright, technology, patent and petty patent from the university. But if you want to buy the product You can contact the official line directly. Thank you very much.

Q: at the moment I am taking DHT hormone modifying herbal medicine and can it be used with this product?2020-09-16T16:55:33+07:00

A: It can be used together. It is a complementary action because Wan Mahamek has an enzyme inhibition of 5 alpha reductase that will convert sex hormones into DHT hormones.

Q: I lost a lot of hair after taking diabetes pills for 3 consecutive months.2020-09-16T16:57:14+07:00

A: University research on hair loss caused by hormones. And heredity And Wan Mahamek has antiseptic and anti-inflammatory effects on the scalp as well. Which is another factor that causes hair loss Most diabetic drugs did not cause hair loss. Except for dieting together with the lack of certain nutrients can cause hair loss. However, most of the time, hair loss is caused by hormones, a cause that we did not know before and can show up right now. Customers can try it out and see if the hair loss is reduced or not. According to the research framework, we do it at 6 months.

Shampoo and conditioner Will help maintain hair strength Reduce hair loss Hairtonics help in stimulating the hair to grow new hair.

Q: Does drinking tea cause hair loss?2020-09-16T16:59:35+07:00

A: Eating tea has no effect on hair loss. Except if the person who drinks iron at risk of iron deficiency and drinks tea with iron-containing food As such, the tea will inhibit iron absorption, making it possible for iron deficiency. Causing hair loss from malnutrition

Q: Does dyeing your hair frequently cause hair loss?2020-09-16T17:00:46+07:00

A: Hair dyes contain bleaching chemicals such as hydrogen peroxide and some brands of mixtures. Paraphenydiamine (P-Phenylenediamine, PPD) and Paratollluene Dimine (P-Touenediamine, PTD) In which all the substances mentioned above It is a substance that can cause allergies, irritation and residues easily on the scalp. Noticed from the time the hair dye is finished Often there is a chemical smell on the scalp and the cloth to set up for another 1-2 days, which if you have used it regularly. It may cause the hair roots to become weak And hair fall off easily For those who dye their hair, it is necessary to keep the scalp healthy. Reducing the residue of chemicals is an important component too.

Q: Is it valid for Westerners? Because the research is done in Asian people … and people who have to wear damp turban hats all the time. Will I see results?2020-09-16T17:02:12+07:00

A: There are two issues.

  • First, the hormone 5 alpha reductase, which targets the pharmacological action of the inhibitor. It will be the same all over the world. Not discriminating against racial and gender, otherwise finasteride, an oral hair loss remedy that was conducted in American studies, will be effective, but the American people will not be effective in Thais. …….. So about hair loss from genetics or sex hormones can be used all over the world ……….
    Issue
  • Two groups of people wearing hats must see if there is a problem with damp mold hair loss. Which is an external factor That way, a dermatologist has to diagnose and treat the fungus. At the cause …….. The internal factors such as hormones Are different parts You need to be treated as well.

The research results that saw 21% of the results were the statistical mean of the research. Therefore, the actual use may be very good, more than 21% or less than 21% because the research is calculated based on the mean and standard deviation. Bring the average value to present the actual information Therefore, in the use of the patient, the results may be slightly better or less.

Q: Why aren’t the products sold at most cosmetic stores?2020-09-16T17:03:21+07:00

A: Navatara is a product with higher research and patent costs than conventional products. And has a clear target group Availability in the market or in general cosmetic stores It will cost the cost that is almost double the higher than before. That’s the reason that cosmetics in general So add up to 200-300% of the selling price in order to be available in these channels ……. Nawatara has a policy Sold through online channels in the beginning Because it makes the product cost savings Do not add too much cost to the consumer. And is a channel that is becoming more and more popular nowadays ………. and in the next phase Will expand the product through distributors throughout Thailand Most of them are customers who already have problems with hair loss. That have used the product before Will understand the product that has a lot of research information ………. At this time, there are enough contacts asking to be a dealer. Both pharmacies and independent distributors …….. The company would like to support many Thai people to earn extra income and have a career by distributing through these distributors as well. To save more than double marketing costs in placing the product We were able to distribute it to many distributors.

Q: Why do I use it to feel my hair thinning?2020-09-16T17:04:07+07:00

A: Usually products that help regulate hair growth, some people may experience more hair loss. From the beginning, hair root cells were adjusted. Causing shedding of unhealthy hair and thin strands fall ….. In clinical research conducted by the research team Therefore, the research results were measured at 6 months and performed a laparoscopy …… Response to herbs Therefore, it will take some time and continue to see the results before seeing the results that new hair strands have started. Then will long replace the unhealthy strands that have fallen off ….. Except if there is itching and redness, the area of ​​use must be stopped.

Usually it seems to be the cycle of my life. When I grow up, it will be thin first. Therefore grow into normal hair It is possible that during the growth of the new hair is true. But there will be old hair that has completely fallen off as well, so it is clearly seen as the first hair loss. It should be continued to increase the number of new hair, the telogen phase hair has fallen before and the anagen hair will be replaced.

Q: Why did I use it and my hair still fell?2020-09-16T17:05:03+07:00

A: The occurrence of hair loss has many factors which affect other than hormones. Both stress Exposure to thyroid pollution, including certain immune disorders, staying up late and vitamin deficiency. According to the research framework, it was recommended to use a combined hair tonic for 6 months and then measured the results according to the research framework.

In addition, the product is specially researched for people with hair loss problems, which is a residue-free formula. And dangerous chemicals Does not hurt the scalp Therefore suitable for long term use

Q: Is it enough to just use shampoo and hairtonics?2020-09-16T17:06:32+07:00

A: If you have a problem with mid to moderate hair loss. I would recommend a hair conditioner for periodic maintenance. Can be used to nourish the hair 2-3 times a week …… because of the scalp and scalp conditions that are oily or dry. It contributes to the weakening of the hair roots and is easy to fall from the touch as well. Especially when sleeping over your hair, washing your hair, spreading your hair or combing your hair.

Q: how are allergy symptoms noticed?2020-09-16T17:07:25+07:00

A: If it’s allergic Often from the beginning There may be an itchy head and a red rash. Some people may compound the hair loss as well.
If this is the case Should stop using and wait and see if symptoms improve or not. If you stop using it But allergic reactions persist. There may be other factors. Therefore should see a doctor for further advice

Q: Are women can use?2020-09-16T17:08:25+07:00

A: Yes, more than 40% of women suffer from Androgenic alopecia or DHT hair loss as well, but the thinning pattern is different from that of men. But the mechanism is caused by the same cause

Q: If my hair starts to grow How to have signal?2020-09-16T17:11:55+07:00

A: After using it for a while, the hair begins to fall less. The root of hair is not completely dead. Will gradually recover itself Will start to be fine, soft hair Grow up to be seen It takes time for the hair to gradually grow. It depends on the condition of the problem and the response of the individual too.

Q: How long to see results ?2020-09-16T17:12:48+07:00

A: According to the research framework of Naresuan University. It takes 6 months to do research …… .. by the first month Will begin to see the development of hair that falls less ……. And the 2nd – 6th months will gradually help the growth of new hair in the area where the hair is thin. And the hair follicle cells are not completely dead …… .. The results will depend on the condition of weakness, underlying disease, skin disease and hair follicle cell problems of each person as well ……… If factors that cause hair loss. Caused by congenital disease or skin disease, patients need to be treated by a dermatologist to solve the problem at the root cause together with it ………. A 6-month research framework which found that can stimulate new hair growth. In up to 21% of patients with headaches

Go to Top